Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2014.03.25. 17:01 riczugabi

Heti hírösszefoglaló #12#

2014.03.21.

Újabb pályázatot jelentetett meg a BKV. Ismét használt, csuklós, alacsonypadlós, dízel buszokat szerezne be a cég, mintegy 25 db-ot, plusz opcionálisan még 5-öt. Kitétel továbbá, a minimum Euro 3-as besorolású motor és a BKV jelenlegi flottájába való illeszkedés. Ezek alapján valószínűleg Volvo, vagy Van Hool buszokkal frissül a járműpark.

Péntek estétől egészen a vasárnapi üzemkezdetig pótlóbuszok közlekedtek a frissen átadott debreceni 2-es villamos vonalán, villamosok helyett. A felső vezeték hálózatban keletkezett a hiba, amely miatt nagy volt a felfordulás, mivel sok helyen a vonal mentén nincs a pótlóbuszoknak kiépített megállóhelye és az utastájékoztatás is akadozott.

2014.03.22.

Átadták Kecskemét 25 új hibrid Mercedes csuklós buszát. Nagy dolgot vitt véghez a város: világviszonylatban is jelentős létszámú hibrid autóbusz flottát állított forgalomba, úgy hogy ez a városnak egy forintjába sem került. A csaknem 6 milliárd forint értékű beruházás 95%-át az EU állta, a maradék 5%-ot pedig az EU Önerő alapból finanszírozta a város.

2014.03.23.

A 4-es metró pénteki indulásának előszeleként, kis túlzással befejeződött a Keleti Pályaudvar Kerepesi úti oldalán létesülő új troli és buszvégállomás kialakítása. Ennek köszönhetően a 73-as és 76-os trolik már innen indulnak a Garay utcai eldugott végállomás helyett, ahol már csak a 78-as végállomásozik, mert a 79-es is a Thököly úton keresztül közlekedik már. A Baross tér fokozatosan nyeri el végleges formáját, emiatt és a 4-es metró elindulása miatt, közlekedési átszervezésre még számítani kell később is.

Fotó : BKK Facebook oldala

Befejeződött a két hete indult új jegy és bérlet automaták telepítése az M4-es metró vonala mentén, amelyek remélhetőleg az átadás napján már üzemszerűen működni is fognak. Későbbiekben a város sok pontján fognak még megjelenni, ezek az új generációs eszközök, amelyek az elektronikus jegyrendszer bevezetési után is szolgálni fognak.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés bkv volvo mercedes busz metró dkv villamos citaro bkk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr865878635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása