Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2014.03.03. 08:40 riczugabi

Heti hírösszefoglaló #9#

Szorgalmi időszakban sajnos csak olvasásra marad időm, írásra már nem igazán. Szeretném, hogy pörögjön a blog, ezért találtam ki azt, hogy minden héten írok egy kis összefoglalót a blog témájába illő hírekből, esetlegesen egy kis véleménnyel, felsorolás jelleggel. Íme az első próbálkozás!

- Elkezdődött a Keleti Pályaudvar felett átívelő "Százlábú híd" felújítási munkálata. Áprilistól jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. A 4 milliárd forintos beruházás előre láthatólag 2015 októberére fog elkészülni.

- Szerdán elindult a debreceni 2-es villamos. Az átadóünnepségre 6 villamos sorakozott fel a Nagytemplom előtt, hogy azután az utasok is birtokba vehessék az új járműveket, amiket vasárnap estig bárki ingyenesen kipróbálhatott.

- Csütörtökön megköttetett a szerződés a BKK és a Volánbusz között, mely szerint tavasztól a Volánbusz üzemelteti a budapesti agglomerációs járatokat, vadi új alacsony padlós és légkondicionált autóbuszokkal, legalább 8 évig.

(Hamarosan új Volvok veszik át a terepet az agglomerációban)

Fotó : BKK Facebook oldala

- Ugyanezen a napon hajnalban megérkezett a 42 db-os a MÁV új Stadler-Flirt megrendelésének első két szerelvénye. Hegyeshalomnál léptek be az országba, ahonnan Istvántelekre vontatták őket, ahol a karbantartásuk fog zajlani. A vonatok fényezése eltér a régebbi társaikétól, piros-fehér kombináció helyett kék-fehérben díszelegnek. A 42. szerelvénynek legkésőbb 2015 szeptember utolsó napjáig kell megérkeznie.

- Szombaton átadta a BKV a Debrecenből bérelt 15 db (Volvo) Alfa Cívis 12 típusú buszok első példányait az utazóközönségnek. A DKV-nál a különböző menetrendi átalakítások miatt feleslegessé vállt járműveket a BKV 2020-ig bérli. A buszok a cinkotai garázshoz fognak tartozni. Hétfőn már BKV arculatban szállítják az utasokat a 95-ös 98-as és 198-as viszonylatokon.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés bkv máv volán volvo busz dkv vonat vasút villamos bkk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr905840502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása