Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2014.01.15. 18:54 riczugabi

Forgalomba áll az első Skoda villamos

Hamarosan történelmi pillanat fog következni Miskolc és a miskolciak életében. Nyugodtan mondhatom, hogy ez az esemény az egész Zöld Nyíl projekt leginkább várt eseménye. Igen, ahogy már a címben is szerepelt, több évtizednyi szünet után ismét új villamos áll forgalomba a borsodi megyeszékhelyen. Sajnos a tanulás, iskolába járás mellett nem maradt időm a blogot írni, jóllehet történt elég sok esemény. Így lehet az hogy az előző poszt éppen az egyik villamos augusztusi megérkezéséről szól. Akkor a város polgármestere karácsonyi ajándéknak szánta volna majd a forgalomba állításukat, azonban a Kandó Kálmán téri hurok felújítása csak-csak nem indult el és karácsonyig egy "kapavágás" sem történt. Nem úgy most, amikor is egyéb bekövetkezett dolgok miatt is mindenképp muszáj hozzányúlni a vágányokhoz. Történt ugyanis, hogy röviddel egymás után két villamos is lelépett a pályáról az említett helyszínen. Holnap tehát nekilátnak és sebtében két nap alatt ráncba szedik a hurkot, így az utolsó akadály is megszűnik a Skodák forgalomba állása előtt, amelyek már a 10 000 kilométeres tesztfutásukat és különböző vizsgálatokat teljesítve várják az alkalmat. A tájékoztatás szerint a tervezettnél hamarabb, az augusztusi ígérethez képest szerintem viszont később, január 20-án 13:54 órakor indul tehát az első menetrend szerinti járat, amelyen már a cseh gyártó egyik remekműve fog közlekedni, reményeim szerint minden bonyodalom nélkül.

2 komment

Címkék: közlekedés miskolc skoda villamos mvk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr875760036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sword 2014.01.16. 13:00:33

A külsejét tekintve ezzel a villamossal jobban járt Miskolc, mint Debrecen. Az ottani CAF-ek nagyon bumfordiak, amit a fényezés színe is erősít. Ezek a Skoda-k szerintem jól néznek ki, pláne ezzel a fehér-zöld színnel.
Arról nem is beszélve, hogy spanyolok, meg a gépgyártás... muhaha :D

riczugabi 2014.01.24. 21:42:08

Szerintem is esztétikusabbak a CAF villamosoktól, de megkockáztatom, hogy a szegedi PESA-któl is :)
süti beállítások módosítása